Stebon School, Poplar, London

Details

Client:

Bouygues

Value:

~£1.1M

Duration:

15 weeks

Completed:

2015

Stebon School, Poplar, London

Construction of the first ‘Passivhaus’ school in London which aims for an overall 65% reduction in carbon emissions per annum.

A glazed corridor connects the existing hall to the new timber clad extension. A large overhang is created by a brick frame which provides solar shading together with a brise soleil, to the south facing façade.

Refurbishment included:
* construction of a 1,250m2 new two-storey classroom block aiming for Passivhaus Standard.
* 950m2 extensive remodelling completed outside of term time 2014.
* expansion of the existing hall with 240m2 new kitchen & reception class wc extension
* a multi-use games area (MUGA) that will be open out-of-hours.

The 2 stage design and build contract started February 2014 with completion in Spring 2015.

Gallery